VOOR PATIËNTEN

Een schouderklacht kan een vervelende blessure zijn, die vaak niet vanzelf over gaat. Fysiotherapie kan in veel gevallen helpen. Je bent hiervoor aan het goede adres bij een gespecialiseerde fysiotherapeut van Schoudernetwerk Groot Drenthe.

De fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij dit netwerk, volgen veel scholing op het gebied van schouderklachten en hebben uitgebreide ervaring met het behandelen van mensen met schouderklachten. Ook hebben zij korte lijnen met de specialisten in het ziekenhuis, waardoor de communicatie snel en soepel verloopt.

Je kunt zelf rechtstreeks een afspraak maken bij een fysiotherapeut. Ook kun je doorverwezen worden door je huisarts of orthopeed.

De fysiotherapeut onderzoekt de klachten door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Daarna worden je doelen en verwachtingen in kaart gebracht. Aan de hand daarvan zal een behandelplan worden opgesteld. Hiermee wordt duidelijk wat je zelf kan doen aan je klachten en waar de fysiotherapeut je mee kan helpen. Oefentherapie is vaak één van de onderdelen van de behandeling. Hierbij kan je denken aan het trainen van bepaalde spiergroepen, het oefenen van werkgerelateerde bewegingen of vaardigheden die je nodig hebt om je sport goed uit te kunnen oefenen.

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen beteken? Maak dan snel een afspraak bij een fysiotherapeut uit het Schoudernetwerk Groot Drenthe. We helpen je graag.

Blogs

Scroll naar boven